Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Huizen van de Wijk? We hebben de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Huis in jouw wijk.

Een Huis van de Wijk is een plek in de buurt waar buurtbewoners kunnen meedoen aan allerlei activiteiten. Vroeger werden de activiteiten alleen georganiseerd door buurtwerkers. Nu doen buurtbewoners dit zelf. Natuurlijk krijg je daarbij wel hulp van de participatie- & activeringsmedewerkers. Ook kun je bij het Huis van de Wijk terecht voor allerlei soorten hulp.

Als ondernemer heb je belang bij een leefbare en prettige sfeer in de wijk. Kom eens langs in één van onze huizen en ga in gesprek met de beheerder of een participatie- & activeringsmedewerker. Samen kunnen wij kijken wat wij voor elkaar en voor de buurt kunnen betekenen. Neem contact met ons op en vraag direct naar de mogelijkheden.

Er zijn mogelijkheden voor buurtbewoners. Neem voor informatie contact op met de beheerder van desbetreffend huis.

Ja, vrijwilligers zijn zeer welkom bij de Huizen van de Wijk. Je kunt bij ons van alles doen. Samen kijken we naar wat het beste bij jou past. Je kunt ook zelf een project of activiteit starten, waarbij wij je kunnen helpen.

Kijk voor meer info bij Vrijwilligers of meld je direct aan bij jouw Huis van de Wijk.

Bewoners vervullen een belangrijke rol bij het verbeteren van hun buurt. Daarom heeft elke buurt geld voor bewonersinitiatieven. Bewoners met een goed buurtidee kunnen zo geld en/of begeleiding krijgen van hun stadsdeel. Ze krijgen hierbij ondersteuning van Combiwel.
Heb je een idee waar de buurt van opknapt, waardoor het gezelliger wordt, veiliger of gemakkelijker om elkaar te ontmoeten? Wil je anderen helpen, geveltuintjes aanleggen, een internetcafé voor vrouwen opzetten, een kunstwerk met de buurt maken? Of heb je plannen om de inrichting van een speelplek of een pleintje te veranderen? Alle ideeën zijn welkom.
Amsterdam-Noord heeft een bijzondere aanpak. De bewoners bepalen de initiatieven namelijk zelf. De initiatieven worden beoordeeld door een kennisgroep, waarin ook bewoners zitten. De bewoners stemmen of de initiatieven worden uitgevoerd. Ambtenaren en professionals ondersteunen.

Er is een team gedreven participatie- & activeringsmedewerkers van Combiwel in Amsterdam-Noord. Zij ondersteunen jou graag in de uitvoering van mooie wijkprojecten. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.